You are here

چهارمین دوره مطالعات بین المللی آسیای مرکزی
سمپوزیوم بینالمللی ترکیبی و کارگاهها، 20 فروردین ۱۴۰۴
تاریخ و معماری ترکی در مسیر شمال دریای سیاه و جاده ابریشم (معماری سلجوقی)
تاریخ سمپوزیوم: ۹ آوریل ۲۰۲۵
زبان سمپوزیوم: انگلیسی - ترکی
محل برگزاری: دانشگاه سلجوق، قونیه
چهارمین دوره مطالعات بینالمللی آسیای مرکزی دانشگاه یدیتپه با همکاری مؤسسه تحقیقات سلجوقشناسی دانشگاه سلجوق، به بررسی مسیر معماری اولیه ترکی در شمال دریای سیاه و معماری سلجوقی در مسیر جنوبی جاده ابریشم اطراف دریای خزر میپردازد. این مطالعه به ریشههای هویت معماری ترکی اولیه در بالکان، آناتولی و ایران پیش از قرن چهاردهم میپردازد.
تزئینات و قوسهایی که در آرامگاه اسماعیل سامانی در سمرقند از قرن ۹ میلادی، مسجد تولونید احمد در قاهره و همچنین معماری ترکی-ایرانی دیده میشود، نمایانگر هویت مشترک ترکی هستند. این ویژگیها که شامل نسبتهای خاص قوسهای ترکی و فرمهای معماری اوغوز میشوند، در دورههای مختلف تاریخی، شامل امیرنشینهای ترک و بعداً در معماری عثمانی در بالکان و آناتولی استفاده شدهاند.
این سمپوزیوم در پی درک پیوستگیهای تاریخی و معماری بین این مناطق و تأثیر آن بر توسعه معماری ترکی در بالکان، آناتولی و ایران است.
در این دوره از سمپوزیوم دکتر مظفر عباسزاده رییس محترم دانشکده معماری، شهرسازی و هنر دانشگاه ارومیه به عنوان کمیته علمی این همایش به ارائه دو مقاله خواهد پرداخت. برنامه ارائه ها و لینک دسترسی به همایش در فایل پیوست این خبر قابل مشاهده میباشد.