امروز

جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

بنام خداوند جان و خرد

پیام دکتر میرعلی محمدی، رئیس دانشکدة معماری، شهرسازی و هنر

به مناسبت حضور دانشجویان جدید (ورودی سال 1399)

 

 با سلام و درود خالصانه، فرا رسیدن بهار علم و دانش در نیمسال تحصیلی جدید در ایام خاص شیوع بیماری Covid-19 (معروف به ویروس کرونا) را به حضور ارجمند تمام همکاران محترم اعضای هیأت علمی، مدرسان، کارشناسان و کارکنان، دانشجویان عزیز و عموم رهپویان طریق علم و دانش صمیمانه تبریک می‌گویم. ضمن آرزوی موفقیت به دانشجویان عزیزم، صمیمانه توصیه می‌نمایم که توفیق حضور و ورود به دروازه‌های علم و دانش را غنیمت شمرده و شکرگزار نعمت‌های الهی باشند که این فرصت گرانبهاء را در اختیارتان قرار داده است.

دانشجوی عزیز، موفقیت در ورود به دانشگاه، پایان راه طولانی تلاش و کوشش نیست بلکه شروع مسیر جدیدی در راه کسب علم و دانش، و تعالی معرفت انسانی است. دوره دانشجوئی بهترین زمان برای کسب دانش و تقویت پایه‌های علمی و مبانی ایمانی، اعتقادی، معنویت و اخلاق اسلامی است و رسیدن به سعادت واقعی با دو بال علم و ایمان ممکن می‌شود. شما دانشجویان عزیز می‌توانید با تکیه بر استعداد و شور و نشاط جوانی و با استعانت از خداوند متعال در این مسیر بزرگ گام بردارید و توان خود را در راستای تحقق اهداف متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و منویات مدبرانه و حکیمانه مقام معظم رهبری و با پرهیز از یأس و نا امیدی و دوری از بطالت، لحظات غیرقابل بازگشت عمر گرانمایه خویش و تلاش شایسته در مسیر درستی که انتخاب نموده‌اید مطمئن باشید که بلاشک نصرت الهی پشتیبان همت والای شما عزیزان خواهد بود. دانشجویان گرامی، آیندة میهن اسلامی‌مان ایرانِ سربلند در دست شما عزیزان خواهد بود. رهبر فرزانه انقلاب همواره جوانان را محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی می‌دانند. در همین‌جا فرصت را مغتنم شمرده و جرعه‌ای از چشمه جوشان و زلال حکمت‌های ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب را بر جان تشنه خود می‌نوشانیم، ایشان چنین می‌فرمایند:

«امّا راه طی شده فقط قطعه‌ای از مسیر افتخارآمیز به سوی آرمانهای بلند نظام جمهوری اسلامی است. دنباله‌ی این مسیر که به گمان زیاد، به دشواریِ گذشته‌ها نیست، باید با همّت و هُشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود. مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همة میدان‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بین‌المللی و نیز در عرصه‌های دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانه‌های خود را به زیر بار مسئولیّت دهند، از تجربه‌ها و عبرت‌های گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیة انقلابی و عمل جهادی را به کار بندند و ایرانِ عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفتة اسلامی بسازند.»

همچنین در خصوص علم و پژوهش چنین توصیه می‌فرمایند:

«دانش،‌ آشکارترین وسیله‌ی عزّت و قدرت یک کشور است. روی دیگر دانایی، توانایی است. دنیای غرب به برکت دانش خود بود که توانست برای خود ثروت و نفوذ و قدرت دویست ساله فراهم کند و با وجود تهیدستی در بنیان‌های اخلاقی و اعتقادی، با تحمیل سبک زندگی غربی به جوامع عقب‌مانده از کاروان علم، اختیار سیاست و اقتصاد آنها را به دست گیرد. ما به سوءاستفاده از دانش مانند آنچه غرب کرد، توصیه نمی‌کنیم، اما مؤکّداً به نیاز کشور به جوشاندن چشمه‌ی دانش در میان خود اصرار می‌ورزیم ...

امّا آنچه من میخواهم بگویم این است که این راه طی شده، با همة اهمیّتش فقط یک آغاز بوده است و نه بیشتر. ما هنوز از قلّه‌های دانش جهان بسیار عقبیم؛ باید به قلّه‌ها دست یابیم. باید از مرزهای کنونی دانش در مهم‌ترین رشته‌ها عبور کنیم ...»

بنظر اینجانب، در حال حاضر زمان، موقعیت و فرصت‌ها بسان یک ظرف زمانی همسان برای همة جهانیان تقریباً یکسان پیش می‌رود. امید است همه دانشگاهیان و دانشجویان عزیز با اتکال به خداوند متعال و با تأسی از رهنمودهای قرآن، مکتب مترقی اسلام و رهبر فرزانة انقلاب، هرچه با نشاط‌تر و مصمم‌تر در رسیدن به مدارج بالای علمی و معنوی و ایجاد دانشگاه تمدن‌ساز گام‌های مؤثرتری برداریم.

در خاتمه به اطلاع می‌رسانم که دانشکده معماری، شهرسازی و هنر دارای 4 گروه آموزشی: مهندسی معماری، مهندسی مرمت بناهای تاریخی، مهندسی شهرسازی، و رشته هنر نقاشی با تربیت مهندسان و هنرمندان آینده‌ساز میهن عزیزمان در مقطع کارشناسی (با تعدادی بیش از 600 نفر دانشجو)، و مقطع کارشناسی ارشد (در 2 گروه آموزشی معماری با 55 نفر و شهرسازی با 54 نفر) و همچنین با برخورداری از ظرفیت اعضای هیأت علمی و اساتید دانشمند، کارشناسان مجرب و کارکنان خبره، علیرغم تنگناهای موجود، تمام همت و توان خود را در راستای ایجاد بسترهای لازم و مناسب برای انجام شایسته امور، و تسهیل و روان‌سازی روندهای اداری-آموزشی در این ایام محدود کنندة شیوع بیماری کرونا به‌کار خواهد بست تا بهره‌گیری آسانتر از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های دانشکده در زمینه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی برای دانشجویان و محققان را مهیا نماید. در این مسیر از توسعه مشارکت، ایجاد ارتباط تنگاتنگ با مدیریت و پیشنهادات سازنده اساتید، دانشجویان و صاحبان ایده و نظر، استقبال نموده و از خداوند سبحان برای خود و مجموعه مدیران دلسوز دانشگاه ارومیه، واحدهای مختلف دانشکده توفیق خدمت بی‌‌منت و برای دانشجویان و جویندگان علم، تداوم موفقیت و پیروزی خواهانم. امیدوارم با بکارگیری راهبردهای کارشناسی، مسئولیت‌پذیری و بکارگیری قوه ابتکار و خلاقیت، ارکان دانشکده اعم از اساتید، دانشجویان، کارشناسان و کارکنان، نویدبخش فردایی درخشان‌تر برای همه شما فاتحان قله‌های دانش و معرفت باشد.

شایان ذکر است که با تلاش مسئولان محترم دانشگاه، کمبود زمانی ناشی از یک ماه و اندی تأخیر در ورود شما عزیزان به دانشگاه بنحو مطلوب و با برنامه‌ریزی گروه‌های آموزشی و توسط اساتید گرامی و البته با همکاری و همراهی شما دانشجویان عزیز جبران نماید.

با احترام تامّ،

میرعلی محمدی، رئیس دانشکده