امروز

یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳

 سابقه‌ی شکل‌گیری دانشکده معماری، شهرسازی و هنر به سال 1381 برمی‌گردد. نخستین گام با تأسیس دورۀ کارشناسی ناپیوسته شهرسازی و پذیرش 35 نفر دانشجو با 3 عضو هیئت‌علمی ذیل گروه شهرسازی در دل دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه ارومیه صورت گرفت. در سال 1384 از دانشکده فنی منفک و به‌صورت یک دانشکده مستقل و جدید با عنوان دانشکده هنــر فعالیت خود را رسماً در بنای تاریخی خانه شهریار خان (مدرسه هدایت) آغاز کرد.

در سال 1383 دوره کارشناسی ناپیوسته معماری و سال 1386 دوره کاردانی نقاشی نیز در دانشکده برپا شد. این مقاطع در سال‌های بعد با تغییر به رشته‌های مهندسی شهرسازی (1384) ، مهندسی معماری (1386) و کارشناسی نقاشی ( 1394) به جذب دانشجو و توسعه کیفی و کمی خود ادامه داد. در سال 1387 زمینۀ تأسیس کارشناسی رشتۀ مرمت بناهای تاریخی فراهم و در سال 1393 نیز اقدام به پذیرش دانشجو کرد. با گسترش دامنه‌ی فعالیت دانشکده و نیاز به فضای کالبدی وسیع‌تر در سال 1387 دانشکده معماری، شهرسازی و هنر به فضایی گسترده با مساحت حدوداً 10000 مترمربع و امکانات آموزشی و پژوهشی به مکان کنونی خود واقع در ابتدای جاده بین‌المللی سرو انتقال یافت. طی مدت حضور در این مکان در سال 1393 نام دانشکده به دانشکده معمـاری، شهرسـازی و هنـر تغییر و بیش از 50 درصد ساختمان‌های ‌اداری و آموزشی دانشکده استحکام‌بخشی، مقاوم‌سازی، تعمیر و تجهیز گردید. بین سال‌های 1388 تاکنون 4 رشته در مقاطع کارشناسی ارشد (برنامه‌ریزی شهری/ مهندسی معماری/ مدیریت شهری / فناوری معماری گرایش استحکام بخشی بناهای تاریخی) در گروه‌های آموزشی مهندسی شهرسازی، مهندسی معماری و مرمت بناهای تاریخی راه‌اندازی شده است و در حال حاضر نزدیک به 800 دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.

افتخار دارد از بدو تأسیس تاکنون برای سالیان متوالی است فارغ‌التحصیلان این دانشکده با رتبه‌های برتر در آزمون‌های کارشناسی ارشد موفق به قبولی در دانشگاه‌های برتر کشور هستند. فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی این دانشکده، محدود به آموزش نبوده و همه‌ساله تحقیقات فراوانی توسط اساتید و دانشجویان به انجام می‌رسد. با تلاش اعضای  هیئت‌علمی این دانشکده مقالات زیادی در مجلات و سمینارهای داخلی و خارجی به چاپ رسیده است و در کنار آن اعضاء هیئت‌علمی دانشکده با حضور علمی و عملی خود در شورا و کمیته‌های مشاوره استان آذربایجان غربی نقش مؤثری در تصمیم‌سازی‌های استانی داشته‌ و تاکنون به‌خوبی توانسته‌اند ارتباط صنعت و دانشگاه را با مشارکت مستقیم در طرح‌های مهم پژوهشی استانی و ملی محقق نمایند.

باپشتکاری مسئولین محترم دانشگاه و دانشکده در سال‌های آتی شاهد تکوین گرایش‌های جدیدی نیز در کنار توسعه فضای فیزیکی و نیز گسترش دوره‌های فعلی خواهیم بود. ان‌شاءالله ..

 روسای سابق دانشکده معماری، شهرسازی و هنر