چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

رشته فناوری معماری گرایش استحکام‌بخشی بناهای تاریخی، مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده معماری، شهرسازی و هنر با اخذ مجوز از شورای عالی گسترش وزارت عتف راه‌اندازی گردید.

با عنایت به قابلیت­های استان آذربایجان غربی و منطقه در زمینه‌ی حفاظت از بناها و بافت‌های تاریخی و کمک به رونق هرچه بیشتر موضوع حفاظت از بناها و بافت‌های تاریخی شمال غرب کشور و همچنین تربیت نیروهای دانش‌آموخته‌ی کارآمد، محقق و کارآفرین؛ گروه آموزشی مرمت بناهای تاریخی دانشکده معماری، شهرسازی و هنر دانشگاه ارومیه در جهت ایفا نمودن نقش علمی منطقه­ ای و ملی خود در توسعه ­ی فرهنگ و دانش پاسداشت میراث فرهنگی، معماری و شهری منطقه و کشور زمینه‌ی ایجاد رشته‌ی « فنـاوری معمـاری گرایش اسـتحکام‌بخشـی بناهای تاریخـی » را در برنامه‌ریزی و اولویت‌های کاری خود قرار داد. پرونده این رشـته به‌واسطه‌ی خصلت بین‌رشـته‌ای با عقد تفاهم‌نامه همکاری دو دانشکده معماری، شهرسازی و هنر و دانشکده فنی و مهندسی در قالب طرح تعاون آماده و در مهرماه سال جاری با اخذ مجوز از شورای عالی گسترش وزارت عتف از سال 1402 آماده پذیرش دانشجویان داخلی و بین‌المللی خواهد بود.

شایان ذکر است جذب دانشجو برای این رشته از طریق آزمون کارشناسی ارشد به‌صورت شناور از میان دارندگان مدرک کارشناسی در همه رشته‌های مرتبط می‌باشد و زمینه تحصیلی تخصصی مناسبی بخصوص برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرمت بناهای تاریخی، معماری، عمران و شهرسازی ایجاد می‌کند.

دانشگاه ارومیه اولین دانشگاه جامع و مادر کشور است که مجری این رشته خواهد بود و توانمندی اعضاء هیئت‌علمی و زیرساخت‌های موجود در آن زمینه توسعه دانش و پر کردن خلأ علمی بین رشته‌های مرتبط با امر حفاظت و مرمت بناهای تاریخی و مهندسی عمران را فراهم می‌آورد.