شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

برنامه بافت گردی شهر ارومیه با همکاری سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری ارومیه، بنیاد نخبگان استان آذربایجان غربی و انجمن شهرسازی دانشگاه ارومیه، با محوریت معرفی بافت تاریخی و ویژگی بناهای محلات قدیمی ارومیه در تاریخ یکم خرداد ماه ۱۴۰۲ به اجرا درآمد. در این برنامه جمعی از نخبگان استان و دانشجویان رشته مهندسی شهرسازی دانشگاه ارومیه به همراه مهندس حیدری کارشناس بافت تاریخی شهر ارومیه، مهندس اسمعیل زاده کارشناس شهرداری ارومیه و دکتر آرام عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه شرکت یافتند. این برنامه به عنوان اولین برنامه بافت گردی با رویکردی تخصصی در سطح شهر ارومیه اجرا شد و قرار است به صورت هفتگی با همکاری سازمان های مربوطه تداوم یابد. در برنامه اول مسیر دروازه هزار تا مسجد جامع شهر ارومیه پیمایش شد و محلات تندیرچی لر و نارون مورد بازدید قرار گرفت. در این برنامه کارشناسان بافت تاریخی علاوه بر آشناسازی نخبگان و دانشجویان با تاریخ و وجه تسمیه محلات، معابر و بناها،  با رویکردی جدید و دیدگاهی تخصصی به بیان ویژگی های این بافت، معضلات و آسیب های موجود و پیش روی آن پرداختند.  با توجه به اهمیت بافت تاریخی و در معرض خطر بودن آن، برنامه های این چنین بر آگاه سازی و شناخت عمیق تر نخبگان و دانشجویان و ارایه راه حل های خلاقانه و مشارکت محور نقش موثری خواهد داشت.